Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες
communities_evosmos.jpg
communities_el.jpg
Πρόγραμμα Δημοτικού Κινηματογράφου
Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

Υιοθεσία αδέσποτων ζώων
Δράσεις Ανακύκλωσης
Λίστα Γιατρών Κορδελιού-Ευόσμου
Έκδοση & Θεώρηση Βιβλιαρίων
agora.jpg
Όροι Χρήσης
Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής
 

Τα Πάρκα Κυκλοφοριακής Αγωγής (ΠΚΑ) είναι οργανισμοί, οι οποίοι έκαναν την εμφάνισή τους πρόσφατα στη χώρα μας, και φιλοδοξούν να αποτελέσουν πεδίο εκπαίδευσης κατά την πρακτική εφαρμογή, των αρχών διδασκαλίας της κυκλοφοριακής αγωγής και της οδικής ασφάλειας.
Το Εθνικό Πρόγραμμα Οδικής Ασφάλειας που συνέστησε το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών με την Υπουργική Απόφαση 15522/ 7236/ 7-6-1999 περιλαμβάνει τη Δράση Δ.3 με αντικείμενο την κατασκευή  και λειτουργία  Πάρκων Κυκλοφοριακής Αγωγής σε Δήμους που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον. Το σχέδιο οργάνωσης και λειτουργίας (master plan) εκπονήθηκε και υλοποιήθηκε  από το Τμήμα Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών και Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.
Ευρύτερος σκοπός του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών (ΥΜΕ) είναι η λειτουργία στο επίπεδο των τοπικών κοινωνιών, μέσα από το Π.Κ.Α., ενός ζωντανού οργανισμού με ρόλο συντονιστή και εμψυχωτή των ενεργειών για τη βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς και κατά συνέπεια των δεικτών οδικής ασφάλειας.

Περιγραφή του Πάρκου Κυκλοφοριακής αγωγής (Π.Κ.Α.)

Το Π.Κ.Α. έχει σχεδιαστεί και υλοποιηθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να αποτελεί προσομοίωση του αστικού και περιαστικού οδικού δικτύου. Απαρτίζεται από τα βασικότερα και σημαντικότερα δομικά στοιχεία του οδικού δικτύου, τα οποία έχουν κατασκευαστεί σε σμύκρινση σε σχέση με τα αντίστοιχα πραγματικά. Το Π.Κ.Α. περιλαμβάνει δρόμους, πεζοδρόμια, διαβάσεις πεζών, νησίδες διαφόρων τύπων, ποδηλατολωρίδες, κατακόρυφη και  οριζόντια σήμανση. Διαθέτει επίσης τροχαίο εξοπλισμό (ποδήλατα, ηλεκτροκίνητα παιδικά οχήματα) απαραίτητα για τη διεξαγωγή του μαθήματος.

 
Τι είναι το Π.Κ.Α
Ο ρόλος του Π.Κ.Α. σήμερα
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα
Συμβουλές για την ασφάλεια των παιδιών
Επισκέψεις
Πρόσβαση
Επικοινωνία
 

Μέγεθος γραμματοσειράς
A+ | A- | Reset
Γεωγραφικές Εφαρμογές Δήμου
Γεωγραφικές Εφαρμογές Δημοτικής Ενότητας Ευόσμου

Διαύγεια Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου
ΚΕΠ Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου
Είσοδος
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
Ξενοκράτης

Κτηματολόγιο 
Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας 
Προστασία από τη λύσσα
Πρόσβαση μέσω κινητού
Ανακύκλωση Ηλεκτρικών Συσκευών